Heerlijk voor in de winter. Gevulde koolrolletjes! Het water loopt me al in de mond. Het kost wat tijd, maar het is zeker de moeite waard!
Ingrediënten
- 2 el olijfolie, plus extra
- 1 prei, fijngesneden
- 750 g wortels, gesneden
- 4 tenen knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel komijnzaad
- 8 grote koolbladeren
- 25 g geroosterde amandelen, gehakt, plus extra
- 1 el gehakte dille
- 50 g feta, in blokjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC. Roerbak de prei en wortels een paar minuutjes in de olie. Voeg nu de knoflook, het komijnzaad en een scheut water toe. Oh, en uiteraard wat zout en peper! Leg het deksel op de pan en laat de groenten zo’n 5 minuten smoren, tot ze goed zacht zijn. Roer geregeld. Merk je dat de groenten toch beginnen aan te koeken? Voeg dan nog wat water toe. Blancheer (kort koken) de koolbladeren, laat ze uitlekken en leg ze op een snijplank/werkvlak. Schep de amandelen, dille en feta door de groenten en schep van dit geheel ongeveer 3 eetlepels in het midden van elk koolblad. Rol de bladeren op en leg ze met de naad naar beneden in een ovenschaal. Druppel er nog wat olie overheen en de rolletjes zijn klaar om 15 minuten de oven in te gaan. Hierna kun je ze nog met wat amandelen bestrooien en dan zijn ze klaar om te serveren!