Menu
Culinair / Vrije tijd

Gezonde eiersalade als snack

Lekker zelf een tussendoor snack maken is natuurlijk veel gezonder en leuker. Dit keer maken we een gezonde eiersalade die licht, gezond en vol van smaak is. Een heerlijk recept die je makkelijk en snel klaar kunt maken binnen no-time!

Wat heb je nodig?

  • 6 Eieren
  • 1 Tomaat (fijngehakt)
  • 3 Eetlepels verse bieslook
  • 2 Eetlepels peterselie (fijngehakt)
  • ¼ kop Griekse yoghurt
  • 2 Eetlepels mayonaise
  • 1 Eetlepel uienpoeder
  • 1 Eetlepel verse citroensap
  • Peper
  • Zout (het liefst zeezout)

Bereidingswijze
1. Breng de eieren aan de kook. Wanneer ze gekookt zijn en afgekoeld kun je ze pellen.
2. Hak de eieren in 6 stukjes, breng ze aan de kook met de tomaat, bieslook en peterselie. Mix het allemaal door elkaar.
3. Pak een kleine schaal en voeg daar de Griekse yoghurt aan toe, de mayonaise, ui in poedervorm en citroensap. Meng het goed door elkaar totdat het één geheel en textuur wordt. Vergeet niet te proeven! Is het al lekker? Of moet er nog wat peper en zout bij? Breng het lekker op smaak.
4. Serveer het gerecht met een sandwich of met crackers. Je kan deze eiersalade ook 2 dagen lang in de koelkast bewaren, het blijft lekker!

Eet smakelijk.