Menu
Vrije tijd

Dit zijn de leukste familie-uitjes

Dit zijn de leukste familie-uitjes

Wat is er nou leuker dan af en toe een dagje uit te gaan met de familie? Even echt tijd voor elkaar, plezier maken en de zinnen verzetten. Het is een boost voor de sfeer in huis en de geestelijke en lichamelijke gezondheid. Om je wat inspiratie te bieden en je wat verder te laten kijken dan een pretpark of de dierentuin, hebben we hier een aantal bijzondere mogelijkheden voor je op een rijtje gezet. Welke is jullie favoriet?

1. Dagje golf

Golf is een sport die je prima met het hele gezin kunt beoefenen. Een dagje op ‘the greens’ is niet alleen een leuk familieuitje, maar golf is ook goed voor de motoriek en concentratie van kinderen. Veel golfbanen bieden speciale familie-arrangementen aan, inclusief huur van materiaal en deskundige begeleiding. Zo’n dag in de buitenlucht met een gezonde dosis competitie is niet alleen gezellig, maar ook nog eens heel goed voor de onderlinge band. Wist je trouwens dat steeds meer golfbanen werken aan verduurzaming en natuurbehoud? Zo draag je met een dagje golf ook nog eens bij aan een beter milieu. Een hole-in-one op alle fronten dus!

2. Boomtop route

Durf jij met je familie de hoogte in te gaan? Met een boomtop route beleef je het bos op een heel nieuwe manier. Gezekerd met een tuigje en helm klim en klauter je via touwbruggen, netten en ziplines van boom naar boom, soms wel tientallen meters boven de grond. Dit uitdagende uitje is geschikt voor gezinnen met wat oudere kinderen en tieners. Het is een echte teambuilding activiteit waarbij je elkaar aanmoedigt en helpt. De voldoening en het spectaculaire uitzicht als je de route hebt afgelegd zul je niet snel vergeten. Natuurlijk geheel veilig en onder professionele begeleiding.

3. Interactief museum

Saai en stoffig? Niet in een interactief museum! Hier ga je zelf actief aan de slag met proefjes, experimenten, puzzels en simulaties rond een bepaald thema zoals wetenschap, techniek, het menselijk lichaam of de ruimtevaart. Spelenderwijs leren kinderen hier van alles bij. Interactieve musea zijn er in alle soorten en maten, voor alle leeftijden. Van een paar uurtjes tot een hele dag vermaak. Perfect voor als het weer wat minder is. En stiekem vinden wij als ouders het minstens zo interessant en leuk als de kinderen!

4. Boerengolf

Heb je weleens gehoord van boerengolf? Dit is een grappige, landelijke variant op golf die je speelt op een boerenbedrijf. In plaats van een golfclub gebruik je een klomp aan een steel. De holes zijn uitgegraven in weilanden en akkers, compleet met natuurlijke hindernissen zoals hooibalen en slootjes. Boerengolf is een komische en ontspannen activiteit voor het hele gezin. Goed voor veel hilariteit! Combineer het met een leerzame rondleiding op de boerderij, een tochtje op een hooikar en uiteraard een ijsje van verse melk. Gegarandeerd een dag om nooit te vergeten.

5. Molen bezoeken

Nederland staat bekend om zijn vele prachtige, historische molens. Wist je dat je veel molens kunt bezoeken met het gezin? Onder leiding van de molenaar kom je van alles te weten over de werking en geschiedenis van deze iconische bouwwerken. In sommige molens kun je zelfs meekijken hoe er meel, olie of hout wordt gemalen of gezaagd. Een unieke belevenis! Combineer het bezoek met een mooie wandeling in de omgeving en een picknick. Tip: koop wat ambachtelijk gemalen meel om thuis zelf brood mee te bakken.

6. GPS speurtocht

Ga met je mobiel of GPS tracker in de hand op avontuur in een stad of natuurgebied! Bij een GPS speurtocht ga je aan de hand van coördinaten en cryptische aanwijzingen op zoek naar een schat of de oplossing van een mysterie. Onderweg moet je allerlei opdrachten uitvoeren. Er zijn kant en klare speurtochten te boeken, maar je kunt er ook zelf een maken voor elkaar. Een geweldige manier om een bekend gebied op een heel nieuwe manier te beleven. Actief, spannend en uitdagend. Succes gegarandeerd voor het hele gezin!

Hollandse hoogtepunten

Behalve molens zijn er meer typisch Nederlandse plekken die vooral door toeristen worden bezocht. Wees dus eens toerist in eigen land en ga naar het schilderachtige Giethoorn, de indrukwekkende waterkering bij Neeltje Jans, of bezoek een Waddeneiland! Wadlopen en het zeehondencentrum in Pieterburen behoort ook tot de mogelijkheden. Een dagje Valkenburg en een bezoek aan de grotten is ook gegarandeerd een groot succes!

Dit zijn slechts een paar suggesties voor originele familie-uitjes. Hopelijk geven ze je wat inspiratie om eens wat anders te proberen dan de geijkte tripjes. Het gaat tenslotte om de qualitytime met elkaar. Bereid je dag goed voor en bescherm ogen en huid tegen de zon, ook voor de ogen van je kind. Veel plezier en laat ons weten wat jullie favoriete uitstapje is!