Menu
Health / Voeding

4 Glutenvrije lunch gerechten

Ben je je lunch routine zat aan het worden? Laat mij je inspireren! Of je nou glutenvrij eet of gewoon opzoek bent naar lunch ideeën, deze glutenvrije lunch gerechten zijn echt een toevoeging aan je dagelijkse saaie maaltijden.

Komijn eiersalade
Pel twee hardgekookte eieren en prak deze fijn met een halve theelepel komijn, 1 eetlepel fijngehakte ui, 2 eetlepels fijngehakte koriander, fijn geperste verse limoen en een snufje zee zout en verse peper. Doe dit op een glutenvrije sneetje brood met wat verse groenten.

Gedroogde cranberry en walnoten kip salade
Hak 1 kop gepocheerde kip, roer het met ¼ kop mayonaise, een snufje zeezout en zwarte peper, 2 eetlepels gedroogde cranberry’s en 2 eetlepels van fijngehakte walnoten. Serveer het met glutenvrije brood.

Zongedroogde tomaten pasta
Kook 4 ons glutenvrije pasta, bijvoorbeeld fusilli. Hak 6 zongedroogde tomaten fijn en voeg het samen met de pasta, samen met 2 eetlepels fijngehakte basilicum. Voeg daar nog 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel basilicum azijn aan toe. Roer het allemaal goed samen. Voor extra smaak, snufje zee zout en verse peper. Serveer het gerecht op een bord en besprenkel tot slot wat verse Asiago kaas er overheen met fijngehakte zwarte olijven met pit.

Quinoa boerenkool
Maak zelf een gezonde variant van burrito’s! Kook 1 portie quinoa volgens de instructie op de verpakking. Warm 1 eetlepel olijfolie in een bakpan, voeg daar fijngehakte witte ui aan toe en kook dit samen. Voeg daar 1 theelepel fijngehakte knoflook, 1 eetlepel fijngehakte sjalot aan toe en kook het tot dat het bruin wordt. Vervolgens voeg je er 1 handvol fijngehakte boerenkool aan toe en kook je het samen. Verwijder de pan van het vuur en voeg er 3 eetlepels gedroogde cranberry’s en zeezout en peper nog aan toe. Finish het met 2 eetlepels pijnboompitten.